WhatsApp, toplam 2 milyar kullanıcıyla dünyanın en fazlaca kullanılan anlık komünikasyon platformu. Bu yüzden siber korsanlar, uygulama üstünden pek fazlaca kişiyi dolandırmaya ve bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Siber güvenlik uzmanıları, birçok kullanıcının WhatsApp’ta güvenlik kafi ayarı yapmadığını belirtti.
Güvenlik uzmanları, kullananların bazı ayarları yapması halinde korsanları uzak tutabileceğini ve güvenliklerini sağlayabileceğini deklare etti. Peki WhatsApp’ta güvenliği sağlamak için hangi ayarları yapmak gerekiyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
En önemli güvenlik ayarı, iki adımlı doğrulama!
Siber güvenlik şirketi Lookout’un Uzman Tom Davidson’un yapmış olduğu açıklamaya nazaran WhatsApp’ta güvenlik için etkinleştirilecek en önemli ayarın iki adımlı doğrulama bulunduğunu deklare etti. WhatsApp iki adımlı doğrulama, kullanıcılarına e-posta yöntemiyle bir sıfırlama bağlantısı gönderiyor ve hesabı güvende tutmayı sağlıyor.
İki adımlı doğrulamayı etkinleştirmek için şu adımları seyretmek kafi:
- WhatsApp Ayarlar
- Hesap
- İki Adımlı Doğrulama
- Etkinleştir
Siber güvenlik uzmanı Tom Davidson’un mevzuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söylemiş oldu:
“İki adımlı doğrulama, numaranızı başka bir cihazda yapılandırarak mesajlarınıza erişmeye çalışan birine karşı ilk müdafa hattıdır. Birinin kullanıcı adını ve şifrenizi ele geçirmeyi başarması durumunda fazladan koruma sağlar.”
Tom Davidson’un yapmış olduğu açıklamaya nazaran bununla birlikte ek olarak WhatsApp Gizlilik Ayarları kısmından bilgilerin her insana açık olmaması oldukça önem taşıyor. WhatsApp okundu bilgisinin kapalı olması ve uygulama içi Ekran Kilidi’ni etkinleştirmek de gene gizlilik ve güvenlik için yapılması gerekenler içinde içeriyor.
Kullanıcı bilgilerinin bir tek kişilere açık olması da gene dikkat edilmesi gereksinim duyulan mevzular içinde bulunuyor. Zira artık kullanılmayan eski numaralar, belli bir süre sonrasında başkası tarafınca satın alınıyor. Bu yüzden rehberdeki kişileri sık sık gözden geçirmekte yarar var.
Siz okuyucularımız bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.