Çoğumuz için erişilebilir kontakt ilkesi kapsamında kurumsal toplumsal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom, Sesli Adımlar uygulamasını Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Türk Telekom bu uygulama ile ile ana destekçisi olduğu ve yüksek teknoloji bilgisini kültür ve sanat alanına aktardığı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde tamamımız için erişilebilir bir deneyim sunuyor.
Sesli Adımlar uygulamasının AKM’nin tüm girişlerine, beyazperde, kütüphane, sergi salonu, restoranlara, kafelere ve Türk Telekom Opera Salonu’na sesli yönlendirme sağladığını belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, uygulamanın tüm operatörlerden parasız olarak indirilebildiğini deklare etti.
Sesli Adımlar uygulaması Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde!
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde de görme ve işitme engelli ziyaretçilere kütüphane içinde yönlendirme elde eden uygulama, Türkçe ve İngilizce hizmet veriyor.
Uygulama Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin ana ve alt giriş ile otopark dahil tüm girişlerden itibaren beyazperde, kütüphane, sergi salonu, restoran ve kafelerin yanı sıra Türk Telekom Opera Salonu’nda dış kapıdan iç salon kapılarına, acil çıkışlara kadar sesli ve rahat ikonlarla yönlendirme sağlıyor.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal mevzu hakkında şu sözleri söylemiş oldu;
“Ülkemizin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, teknolojiden her insanoğlunun yararlanması öncelikli görevimiz. Hayata geçirdiğimiz kurumsal toplumsal sorumluluk projelerimizle teknolojiyi, iyilik ve faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz.
![](https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/11/turk-telekom-ceo-umit-onal.jpg)
Sorumluluk alanlarımıza kültür-sanatı da ilave ederek kendimize yeni bir rota çizdik. Bu rotanın ilk ve en önemli durağı ana destekçiliğini üstlendiğimiz Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi oluşturuyor.
Bugün, görme ve işitme engelliler için hizmete sunduğumuz Sesli Adımlar uygulamamızla AKM’yi daha da erişilebilir kılmanın heyecanını yaşıyoruz.”