Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonrasında evler ve işyerleri haricinde ek olarak okullar da büyük hasar görmüş oldu. Bunun üstünde birçok kurum ve kurum da zelzele sebebiyle hasara uğrayan illerdeki depremzedeler için birçok kişiyi ilgilendiren pozitif adımlar atmaya başladı. Türkiye Hususi Okullar Derneği (TÖZOK) de bunlardan biri oldu. TÖZOK, zelzele yüzünden etkilenen binlerce öğrenciyi burs olarak okutacak.
TÖZOK, depremden etkilenen 23 bin 800 öğrenciyi burs ile okutacağını deklare etti
Türkiye Hususi Okullar Derneği, bugün misafiröğrenci.org adlı web adresinden ve Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada zelzele sebebiyle etkilenen 23 bin 800 öğrenciyi tam burs ile okutacaklarını deklare etti.
Türkiye Hususi Okullar Derneği, Tüm Hususi Kurumlar Derneği, Hususi Öğretim Derneği, Hususi Eğitim- Öğretim Derneği, Hususi Öğretim Kurumları Birliği Derneği ve Ankara Eğitim Platformları tarafınca meydana getirilen ortak açıklamada burstan yararlanacak depremzede öğrenciler için 2182 hususi okul kullanılacak. TÖZOK tarafınca meydana getirilen açıklamada aynı web sayfası üstünden şehirlerin ve okulların kontenjanları görüntülenebiliyor.
Zelzele sebebiyle etkilenen ve burs ile TÖZOK tarafınca okutulacak öğrenciler, bununla birlikte ek olarak eğitim, yiyecek, kitap ve kırtasiye şeklinde giderleri de ortak açıklama meydana getirilen kurumlar tarafınca karşılanacak. Burstan yararlanacak öğrencilerin eğitim giderleri haricinde barınma mevzusunda sorun yaşayan verliler için de lüzumlu olanak sağlanacak.
Depremde hasar gören öğrencilere burs sağlamak için evini, gelirini ve eğitim alma imkanını yitirmiş öğrencilere öncelik verilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Meclisi Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın mevzuyla ilgili şu açıklamaları yapmış oldu:
“İlave olarak, velilerimizin yardımı ile evlerde, yazlıklarda ya da otellerde barınma imkanı olmayan ailelere destek verilecek. Öncelik, evini, gelirini ve karşı karşıya eğitim imkanını tamamen yitirmiş ailelere verilecek. Proje koordinatörümüz Gökhan Ünlüer ve ekibi 7 gün 24 saatlik bir emek harcama temposuyla sistemi sürekli geliştiriyorlar.
“Birkaç gün içinde oldukca daha yüksek saptanca sayılarına ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında, dönem sonuna kadar verilecek bu desteğin uzun vadeli hale gelmesi için de emek harcamalar yürütüyoruz. Gene hususi öğretim kursları ve hususi eğitim kurumları da birkaç gün içinde sisteme dahil olacaklar ve depremzede ailelere desteğimiz katlanarak artacak.”
Siz okuyucularımız bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.