Haber Merkezi
14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için geri sayıma geçildi.
İttifaklar da bu kapsamda çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Siyasette gündem süratli bir halde ilerlerken Tekrardan Refah Partisi’nden bir son dakika hamlesi geldi.
Daha ilkin seçimlere kendi logosu ve adayları ile katılacağını açıklayan Tekrardan Refah Partisi, son dakikada Cumhur İttifakı’na katıldı. Genel Başkan Fatih Erbakan ise Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini deklare etti.
Genel Başkan Yardımcısı Yavuz dört gözle beklenen mevzuya açıklık getirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, CNN Türk’te, yaklaşan seçime dair Dicle Canova’ya konuştu.
Yavuz, ‘Tekrardan Refah Partisi ile ‘6284 sayılı kanunda anlaşıldı mı?’ sorusunu yanıtladı.
İttifak süreci süresince Tekrardan Refah Partisi’nin, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Hanıma Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un kaldırılması talebi tartışmaları bununla beraber getirmişti.
“Anormal bir teklif olmadı”
Mevzuya açıklık getiren Yavuz, Ailenin Korunması ve Hanıma Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun mevzusunda meydana getirilen eleştirilere dair “Hanım haklarına ilişkin Tekrardan Refah Partisi’nin anormal bir teklifi olmadı” dedi.
Yavuz mevzuya ilişkin “Hanım haklarına ilişkin Tekrardan Refah Partisi’nin anormal bir teklifi olmadı. Haksızlık edemem, haklarını yiyemem. Bizim de olmadı, olması imkansız. Cumhurbaşkanımız bu mevzuda oldukça titizdir” şeklinde yanıt verdi.
6284 sayılı kanun nedir?
6284 sayılı Kanun, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan hanımefendilerin, evlatların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor. Kanun’da sertlik; fizyolojik, cinsel, ruhsal yada ekonomik açıdan zarar görmenizle yada acı çekmenizle sonuçlanan yada neticelenmesi olası hareketler olarak tanımlanıyor.