Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarını hasta olmadan atlatmanın sırrını verdi. Bu çayı sabah akşam içtiğinizde tabip yüzü görmeyeceksiniz. İşte o olağanüstü çay…
Soğuk havaların gelmesiyle salgınlar da çoğalmaya başladı. Bağışıklık sisteminin düşük olduğu bu aylarda grip, nezle, enfeksiyon benzer biçimde hastalıklar kaçınılmaz oluyor.
Bilhassa son zamanlarda yüksek ateş, halsizlik, öksürük benzer biçimde semptomlar geçmek bilmiyor. Hastaneler ve eczaneler dolup taşıyor.
Çocuklarda çoğunlukla görülen salgın hastalıkları için ilaç yerine evde organik çözümler araştırılıyor. Siz de bu hastalıklardan korunmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Sıhhatli beslenmek üstüne verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Prof. Dr. Saraçoğlu, gene tüm derde ilaç olan bir reçeteyle geldi.
Prof. Dr. Saraçoğlu’nun tavsiye etmiş olduğu bu çayı hem sabah hem akşam tüketirseniz, salgın olan hastalıklardan korunursunuz.
İşte Saraçoğlu’nun öve öve bitiremediği, gribe karşı bir kalkan oluşturan ve tam bir şifa deposu olan çay…
Gribe karşı organik ilaç!
Prof. Dr. Saraçoğlu’ndan ezber bozan bir reçete geldi. Ada çayının salgınlara tesirinin büyük bulunduğunu belirten Saraçoğlu, her gün sabah akşam içilmesini tavsiye etti. Ada çayı, vücuttaki tüm iltihabı ve virüsü temizliyor, kan değerlerini düzenliyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ada çayını hem gargara yöntemi ile hem de içine ebegümeci atılarak tüketilmesinin yararlı bulunduğunu söylüyor.
Ada çayının yararları
- Depresyonu ve stresi azaltır.
- Zararı olan toksinlerin vücuttan atılmasına destek sunar.
- Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
- Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.
- Cilt kir ve hastalıklarında kullanır.
- Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı tesiri vardır.
- Menopoz sonrası emareleri hafifletir.
- Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir.
- Aşırı terlemeyi azaltır.
Ortalama 2 gram ada çayı üstüne 200-250 ml kaynar su ekleyip 10 dakika kadar demleyin. Yapraklarını süzgeçten geçirin ve fincanda servis edin.
NOT: Ada çayı, her ne kadar kaynatılarak yapılsa da aslen demlenerek hazırlanması daha yararlı oluyor. Demlendiğinde gıda değerlerini koruyor ve daha yoğun bir tat bırakıyor. Kaynar su da fazlaca tutulması hem etkilerini kaybetmesine hem de tadının acılaşmasına niçin oluyor.