Evladı minik olan anne ve babalar, wc eğitimi mevzusunda problem yaşayabiliyor. Bazıları aileler, bu mevzu hakkında çocuklarına karşı iyi mi bir yaklaşım sergilemeleri icap ettiğini kestiremiyebiliyor.
Evlatları minik olan anne – babalar, belirli süreçlerden geçer. Çocuğun ilk kez hitabı, adım atması, hastalanması ve ilk kez wcye çıkması şeklinde.
Yukarıda saydıklarımız içinde ise en zoru çocuğun wc çıkma zamanıdır. Bu süreçte ailelerin üstüne büyük bir mesuliyet düşer.
Anne- babalar sabırla evlatlarının wc eğitimine destek olmalı ve ona doğru bir halde yaklaşmalı. Wc eğitimi sürecinde meydana getirilen hatalar ileride çocuğun kişiliğini negatif etkileyebilecek sonuçlar doğurabilir.
Bu kapsamda ebeveynlerin bilgili davranması, evladı vaktinden ilkin zorlamaması ve yanlış uygulamalar ile süreci daha zora sokabilecek davranışlardan uzak durması gerekiyor.
Bunu başaramayan anne – babalar ise ne olursa olsun bir uzmandan yardım almalı ve çocuklarına bu yardımdan sonrasında yaklaşmaya çalışmalı.
Yardım almak istemeyen anne – babalar, gene web sitelerinde mevzuya ilişkin makalleleri okuyabilir. Bu makaleler, yol gösterici olabilir.
Çocuğun wcye eğitiminin kaç yaşlarında başlaması icap ettiğini merak edenler ise “Çocuklarda wc eğitimi kaç yaşlarında adım atar?” sorusunu da gündeme getirdi.
Peki, Çocuklarda wc eğitimi kaç yaşlarında adım atar? İşte yanıtı….
Çocuklarda wc eğitimi kaç yaşlarında adım atar?
Evlatların tuvaletlerinin geldiğini fark etmeleri ve bunu söylemeleri için, belirli fizyolojik ve duygusal gelişime ulaşmış olmaları gerekiyor.
Büyük tuvaletlerini tutabilmeleri en erken 18. ayda, minik tuvaletlerini tutabilmeleri ise en erken 24. ayda gerçekleşir.
Bu yüzden bu yaşlardan ilkin wc eğitimi için zorlanmaları yanlış olur. Kızlar wc eğitimini erkeklere nazaran birkaç ay daha erken başarabilirler.
Wc eğitiminde uygulanacak yöntemler
- DOĞRU ZAMANI BELİRLEMEK
- HİJYEN KURALLARINI ÖĞRETMEK