Aile, yaşadıkları ülkedeki yargıdan istediği sonucu elde edemedi. AİHM’e meydana getirilen başvurunun pozitif yönde neticelenmesi beklenirken, Türkiye’deki doktorlar devreye girmeye hazır olduklarını söylemiş oldu.
İngiltere’nin Essex bölgesinde yaşayan Battersbee Ailesi, yaşam destek ünitesine bağlı evlatları Archie için deva arıyor.
Anası Hollie’nin anlattığına bakılırsa, Archie, viral bir toplumsal medya yarışmasına katılmış olduğu sırada boğuldu ve beyninde hasar oluştu.
Archie’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen doktorlar, yaşam desteği sunmanın çocuğun yararına olmadığı görüşünde.
Türkiye’den tedavi önerisi
Ebeveynlere çağrıda bulunan Hollie, evlatların tehlikeli meydan okuma yarışmalarına katılmaması icap ettiğini altını çizdi.
Sky News’e yapmış olduğu açıklamada Hollie, Türkiye ve Japonya’daki doktorların, Archie’nin iyileşmesine yardım olacak tıbbi müdahaleye haiz olduklarını söylemek için kendisiyle temasa geçtiğini söylemiş oldu.
İngiliz hasta Archie Battersbee için Türkiye’den tedavi teklifi ViDEO
Hastayı İngiltere dışına çıkarma ihtimali
Söz mevzusu aile, Archie’yi İngiltere dışına çıkarmayı da içeren seçenekler üstünde düşünüyor.
İngiltere’deki yargı mücadelesini kaybeden ve son olarak Yüksek Mahkeme’den de istediği sonucu alamayan aile, 12 yaşındaki evlatlarının yaşam destek ünitesinin kapatılmasına karar verildiğini belirtti.
“Archie’den vazgeçmeyeceğiz”
Sonucu ertelemek için bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruda bulunduklarını söyleyen Hollie, “Şimdi AİHM’nin başvuruya pozitif yönde bakmasını umuyor ve diliyoruz. Sonuna kadar Archie’den vazgeçmeyeceğiz.” dedi.
İngiltere’de temyiz mahkemesi, 12 yaşındaki çocuktan yaşam boyu yaşamsal tedaviyi geri çekilmesini ertelemeyi reddetmişti.
“Son nefesini nerede vereceği başkalarına düşmemeli”
Archie Battersbee’nin kalbinin hâlâ attığını ve annesinin elini tuttuğunu belirten aile, tedavinin devam etmesi mevzusunda ısrar ediyor.
Anne Hollie, “Bu doğru değil, Archie benim çocuğum. Son nefesini nerede vereceğine, yaşayıp yaşamayacağına karar vermek başkalarına düşmemeli. Bu yanlış.” diye konuştu.
“Yüzüstü bırakıldık”
İngiltere’deki sistemi de eleştiren Hollie ek olarak, “Kendi sistemimizde oldukça hayal kırıklığına uğradık. Yüzüstü bırakıldık. Utanç verici. Öteki ülkeler oldukça fazla ümit ve oldukça değişik tedaviler sunuyor.” ifadelerini kullandı.